Wij zijn een samengesteld gezin met vijf kinderen. Drie kids van Thirsa, twee van ons beide.

Ons Team; Kay(16), Quinn(15), Jaylinn(13), Riva(4) en Senn(3)

Als kleine jongen is Mike opgegroeid met vakanties naar het geweldige land Luxembourg. Zijn Opa en Oma hadden een stacaravan waar hij veelvuldig aanwezig was in de zomervakanties.

Dit laat herinneringen achter waar hij altijd met veel liefde naar terug kijk. Ook de liefde naar een Stacaravan is altijd zeer hoog geweest. Maar omdat wij met nogal een groot gezin zijn en niet altijd op dezelfde plek willen staan is een Stacaravan momenteel niet een optie waar wij voor willen gaan.

Thirsa heeft ook veel herinneringen aan campings en wilde hierdoor samen met mij de uitdaging aan een zoektocht te starten een betaalbare caravan te vinden voor ons gezin.

De realiteit

Dit is zoals de meeste lezers misschien wel weten nogal een flinke uitdaging. Vooral als je 5 bedden moet hebben voor enkel de kinderen, in totaal 6 dus.

Na een enorme grote zoektocht kwam we tot de conclusie dat een grote caravan met zoveel bedden echt niet in de prijs categorie bestond mits deze geheel aan alle kant gerenoveerd zou moeten worden.

Nu is Mike nogal handig maar een grote caravan geheel renoveren kost ook tijd en geld. Mike is een zelfstandig ondernemer en Thirsa werkt in de zorg. Beide hebben we altijd wel wat te doen. Zijn het de kinderen niet is het wel een hobby of zijn we bezig met activiteiten met de kids.

Een kleinere caravan lag, door tijd en budget, meer in de richtlijn dan een hele grote. Maar waar plaatsen we iedereen dan? Nu hebben we nogal avontuurrijke oudere kinderen en gelukkig vonden deze het niet erg om voor de caravan in een tent te slapen. Dit vinden de kleinetjes uiteraard ook heel spannend dus af en toe logeren zij de grote broers en zus is altijd mogelijk.

Ons probleem was hiermee opgelost. Wij moesten de zoektocht vervolgen voor een caravan waar minimaal vier personen in kunnen slapen.

Gevonden!

Uiteindelijk na ook een grote zoektocht hebben we hem gevonden. Het is een oudere caravan geworden uit 1982. Een Kip de Luxe weliswaar.

De caravan stond in Bodegraven en is ook van een gezin geweest. Dit gezin heeft er erg veel plezier van gehad maar is door ook oudere kinderen uit de caravan gegroeid. Het gezin heeft altijd goed voor de caravan gezorgd, ook al is de caravan een oudje en dus hier en daar gebreken, hij is in prima staat om voor ons geheel te renoveren.

De Buitenzijde.

De buitenzijde van de caravan is van champagne kleur met oude bruine horizontale strepen. Dit was vroeger een “De Luxe” uitstraling? Hij heeft een nieuwe dakraam en een oude satelliet schotel welke zelfs nog operationeel is ook.

Verder heeft hij qua schade minimale plekjes, niet storende of welke niet verholpen kunnen worden. Tevens heeft hij nog de originele disselbak welke ook nog geheel werkt.

De Binnenzijde.

De binnenzijde is oud, de kleuren bruin en geel waren volledig in toen in 1982 denken we want overal komen deze kleuren in terug. Van de kussen tot de muurbekleding er is geen hoek waar deze kleuren niet in terug komen.

Tot slot.

Wij zijn dus geslaagd met het zoeken van een caravan welke nog wat aandacht nodig heeft gelukkig zijn we beide handig en gaan we op deze website aan totale log bijhouden met wat de veranderingen zijn omtrent de caravan.

Ben jij dus benieuwd wat we allemaal met de caravan doen schrijf je dan snel in voor onze nieuwsbrief om op deze manier bij te blijven met de ontwikkelingen.